Compaen MA wordt 2e op Holland Top Jeugd

Na 3 toernooidagen Holland Top Jeugd stond gisteren de finaledag op het program van Compaen MA in Almere waarin de meiden streden om de plekken 1 tot en met 8.

De meiden hadden zichzelf van een goede uitgangspositie verzekerd door in de poulefase als 1e te eindigen. Hierdoor kruisten onze meiden met de nummer 4 uit de andere poule, Spaarnestad. 

Zoals ook in de voorgaande dagen kwamen de meiden tijdens de 1e wedstrijd moeizaam uit de startblokken. Uiteindelijk werd Spaarnestad werd vakkundig met 2-0 verslagen. 

Om de finale te halen werd Dinto de volgende prooi. Het sterke Dinto was, net als de helft van onze selectie, afgereisd met allemaal meiden met B-leeftijd. In de 1e set kregen we tegen Dinto de bal lastig aan de grond en verloren de set nipt. Hierna herpakten de meiden zich en konden we het surplus aan aanvalskracht beter in stelling brengen. We winnen uiteindelijk met 2-1 tegen Dinto.

In de finale troffen de meiden Taurus. Wat ze in Houten in het drinkwater hebben geen idee, maar Taurus had in ieder geval lengtevoordeel. De 1e set verliezen de meiden ondanks dat ze lang voor hebben gestaan. Jammer! In de 2e set komen we te lang niet onder de servedruk vandaan waardoor Taurus uitloopt naar 8-2 en 22-8. Uiteindelijk trekken onze meiden knap het been bij naar 25-18, maar verliezen de finale. De felicitaties aan Taurus, die op het juiste moment beter waren!

Onze meiden worden in een sterk deelnemersveld met de beste teams uit west en midden Nederland 2e van de 15. Best een resultaat om heel trots op te mogen zijn!

De selectie (zie foto) bestond dit jaar uit: Tessa van Duijnhoven, Manou van Rijnsoever, Michelle Tijmes, Kate Corzellius, Ceylin Aydin, Nienke van Duin, Nikki van Waaijen, Kyra Leeuwerink, Melle van Rijnsoever en Ryanne de Ridder met Yanick de Rooij als coach en Edwin van Rijnsoever als assistent.

Tekst: Edwin van Rijnsoever