36e Compaen Grastoernooi op 22 juni

Op zaterdag 22 juni sluit VV Compaen Oostzaan traditiegetrouw het volleybalseizoen af met het 36e Grastoernooi, uiteraard in en op het lommerrijke groen van thuisbasis Recreatiegebied Het Twiske. De onvolprezen activiteitencommissie van Compaen bewijst als jaren dat zij niet alleen een prachtig toernooi neer kan zetten maar daarvoor ook steevast de mooiste en zonnigste dag van het jaar uitkiest. 

De volleybalclub uit Oostzaan heeft een fantastisch seizoen achter de rug: Vier van de elf seniorenteams werden kampioen (van 3e klasse Regio West t/m 1e divisie Nationaal) en vijf teams mogen het volgend jaar op een niveau hoger proberen. Daarnaast werd de CMV-jeugd N6-1 (11-12 jaar) ook kampioen en groeide de groep “Old Stars” (volleyballers van iéts meer dan middelbare leeftijd) naar bijna twintig. De Compaen Volleybalacademie explodeerde: Op zondagen trainden er 115 fanatieke jeugdspelers uit heel Noord-Holland (en zelfs daarbuiten) in Sporthal Oostzaan.

Reden genoeg dus om het seizoen knallend af te sluiten met het Grastoernooi. Er wordt gebald in drie categorieën: 4×4 jeugd (Nevobo A, B, C en CMV), 3×3 hoog (indicatie: vanaf Nevobo-niveau Promotieklasse, met het risico dat je zomaar een verdwaalde Eredivisie-speler treft, of zelfs een oud-international). Verreweg de grootste categorie is 6×6 recreatief: Familie-, vrienden-, collega-, buren- of zelfs gelegenheidsteams die lekker los gaan en er een hele sportieve en gezellige dag van maken.

Uiteraard zorgt de hierboven vermelde en nogmaals onvolprezen activiteitencommissie voor voldoende versnaperingen (tegen zéér schappelijke prijzen) en sluiten we af met een heerlijke barbecue.

De inschrijving staat open tot 18 juni en gaat via www.vv-compaen.nl/grasvolleybaltoernooi waar je ook alle informatie kunt vinden.

Tekst en foto's: Tjerk Laan.