Jason Hartman terug in Compaen Heren 1

Het herenvolleybalteam van Compaen kan bij de terugkeer in de Topdivisie weer beschikken over middenblokkeerder Jason Hartman. De dynamische aanvaller kwam het afgelopen seizoen uit voor het tweede team van de Oostzaanse vereniging (1e Divisie A). Het wordt voor de Purmerender een rentree in de selectie, want hij maakte daar eerder deel van uit.

De komende competitie zijn ook de middenaanvallers Evert Hankes, Bram Bekebrede en Sjoerd van Tol weer van de partij, waardoor zij met een gezonde rivaliteit een felle concurrentiestrijd mogen uitvechten. 

Hoe anders is dat bij de functie van passerloper. Uit het kampioensteam in de eerste divisie zijn drie van de vier buitenaanvallers niet langer beschikbaar. Koen van de Wetering en David Bes stopten en Jelmer de Jong gaat terug naar VV Amsterdam. Voor die positie is daarmee alleen nog allrounder Jasper Geerdink beschikbaar. Compaen hoopt dat zich de komende weken een passerloper of diagonaalaanvaller meldt om met de Oostzaanse ploeg een hernieuwd avontuur in de Topdivisie aan te gaan. Geïnteresseerden kunnen tot eind mei meetrainen.

Compaen begint eind augustus met de voorbereiding op het seizoen 2024-2025. Er is bewust voor gekozen om dit keer niet aan de bekerstrijd deel te nemen. Niet alleen ligt het cupvolleybal de ploeg niet zo, maar door deze keuze kan zij zich ook beter prepareren op de competitie.

Dat gebeurt door uitdagende confrontaties in een driekamp met de Superdivisieteams Zaanstad en Peelpush, maar ook door in het traditionele Henk van Veldhuizentoernooi de Superdivisieteams Keistad en VC Sneek te treffen. Verder zijn er voor de formatie van de nieuwe trainers Ralf Muijs & Desi van Waaijen nog oefenduels gepland met competitietegenstanders Huizen 2 en Limax 2.

Tekst: Marcel Vermeulen.           Foto: Tjerk Laan.