Compaen Dames 1 wint nog een keer!

Na de winst van vorige week waren wij natuurlijk gedreven om ook deze week punten binnen te slepen, helaas was Kyra nog niet inzetbaar (al stond ze wel in tenue aan de kant). Gelukkig mochten wij Robbin, Zoë en Tessa meenemen.

De eerste set begonnen wij met Robbin, Nienke, Anouk, Iris, Bente, Jill en Luna. We beginnen als een speer, Robbin start de wedstrijd namelijk met 2 mooie services die direct scoorden! Op 0-4 kwam de eerste time out van Spaarnestad. We lopen nog veel verder uit, we maken amper eigen fouten en staan na een mooi blok van Nienke al snel op een stand van 11-2. Dan begint Spaarnestad ook wat meer punten te maken, en komen terug tot 13-7. Robbin blijft het spel goed verdelen en we blijven zelf veel scoren, wel komen er wat meer eigen foutjes in ons spel. Op 19-13 neemt Thomas een time out om ons weer even wakker te schudden, toch wordt het nog spannend en komt op 22-21 Lindsy in het veld voor Bente. We winnen deze set uiteindelijk met 23-25.

De tweede set was een hele korte, we pakten het spelletje weer op. Robbin gaf lekkere setjes en wist iedereen goed te vinden. Onze servicedruk ligt hoog waardoor Spaarnestad de ballen maar moeilijk bij hun spelverdeler krijgt. Hierdoor kunnen onze verdedigers de ballen netjes naar Robbin spelen, de aanvallers wisten prikballen goed af te wisselen met harde ballen waardoor we heel veel punten konden binnenhalen.  Al snel stond er 25-15 op het scorebord.

In de derde set begonnen Iris, Anouk, Bente, Nienke, Robbin, Jill en Luna. We hebben het moeilijk maar gelukkig maakt Anouk een mooie service serie, hierdoor komen we voor te staan op 8-4. Toch blijven we veel eigen fouten maken en vooral de servicedruk zakt erg naar beneden. Op 9-7 neemt Thomas een time out en op 9-8 komt Lindsy het veld in voor Bente. Veel punten werden om en om gescoord en bleven we constant gelijk op gaan, op 18-18 komt Zoë in het veld voor Robbin en staan we even zonder spelverdeler in het veld. Natuurlijk komt op 19-19 Robbin het veld weer in voor Jill. Wij lopen gelukkig iets uit en op 22-21 neemt Spaarnestad een time out, Jill komt de laatste punten nog in het veld. Na een fout service van Spaarnestad staat er uiteindelijk 25-23 op het bord. 3-0 voor nu op naar die laatste set.

Deze set mochten Tessa en Zoë in het veld beginnen samen met Robbin, Bente, Lindsy, Nienke, Anouk en Luna. Aan beide kanten wordt er een slordig spelletje gespeeld waarin veel eigen fouten worden gemaakt. Al snel komen wij 3-6 achter te staan. Wel worden er mooie ballen gescoord, Robbin weet Zoë goed te vinden en Zoë kan de ballen mooi afmaken. Op de tribune hebben onze trouwe supporters de mooiste yells bedacht en wordt er al de hele wedstrijd fanatiek getrommeld. Toch staan wij nog achter en wordt op 4-9 een time out genomen door Thomas. We komen terug en Anouk scoort een mooie bal op 9-11, helaas weet Spaarnestad weer uit te lopen en staan wij snel weer met 11-17 achter. Jill het veld in op 15-22. Helaas weten we het niet op te pakken en verliezen we de laatste set met 15-25. Maar wel nemen we vier punten mee naar Oostzaan!

Volgende week hebben wij geen wedstrijd, maar op 10 december spelen wij om 15.45 thuis tegen de nummer 2 PDK Huizen DS1. Zien wij jullie dan?

#1 Jill Cornet