Compaen-cracks in jubileumwedstrijd

Topspelers uit het verre en nabije verleden van Compaen spelen vrijdag 7 januari om 20.45 uur in een jubileumwedstrijd tegen het huidige eerste herenteam, dat uitkomt in de topdivisie. De zelfde avond is er ook een duel tussen het eerste Compaen viert dit seizoen het 60-jarig bestaan. De club zag op 2 oktober 1961 het levenslicht, toen een groepje onderwijzers zich organiseerde. Daarna groeide de vereniging, die is vernoemd naar een Oostzaanse zeerover uit de Gouden Eeuw, uit tot een begrip in de volleybalwereld.

Vele jaren geleden regen de jeugdteams nationale titels aaneen, een groot aantal spelers wist door te dringen tot de Nederlandse selecties of de eredivisie en ondertussen speelt het eerste herenteam al tientallen jaren in de sub-top van het vaderlandse volleybal.

De dorpsvereniging heeft daardoor vele grote namen op de ledenlijst gehad. Een aantal van hen zal vrijdag 7 januari onder leiding van coach Sandor Rieuwers in het veld staan om het op te nemen tegen het huidige Compaen. Een van hen is Teun Buijs, die als ex-international ook een plaats heeft op de wall of fame in Sporthal Oostzaan.

Voor de selectie komen ook verschillende spelers uit die via Compaen de stap naar de eredivisie hebben kunnen maken. Het gaat dan om Bram de Winter, Guido Spooren, Ralf Muijs, Rick van Baar, Robin Ottenhof en Lars de Boer.

Verder zullen verschillende vrijwilligers die in Oostzaan het volleybal op niveau mogelijk maken deze avond hun oude rol weer vervullen. 

De organisatie hoopt dat veel oud-leden van Compaen bij deze reünie aanwezig zullen zijn, om zo oude herinneringen op te halen en elkaar een gelukkig 2022 toe te wensen.

Tekst: Marcel Vermeulen.           Foto: Tjerk Laan.