Compaen Dames 8 (Vampen der Vereeniging) hadden kampioenstress

In een dampend en kolkend Topsportcentrum De Koog hebben de Vampen der Vereeniging op vrijdagavond 15 maart 2024 de titel in de 3e klasse C binnen gehaald.
Dat ging niet vanzelf!
 
Compaen DS8 was duidelijk niet in haar gebruikelijke, zelfverzekerde doen en blokkeerde in de eerste set. Het leek wel of het vooruitzicht op de titel (of de zware en kritische delegatie van Heren 1 op de tribune) de dames te machtig werd.
 
Hulp kwam er uitgerekend van onze vrienden van VV Zaanstad: Op het belendende veld wist Zaanstad Dames 8 twee sets af te snoepen van Spaarnestad DS13 (nr 2 in de stand) waarmee het voor het publiek al duidelijk was dat er vanavond een kampioen gehuldigd ging worden.
 
Onze Vampen wisten dat niet en trakteerden ons daarom op een zinderende 5-setter. Daarvan hadden ze er dit seizoen slechts één eerder gespeeld en gewonnen. Dat lukte vanavond niet en met 15-11 moest Compaen buigen voor Zaanstad DS7 en daarmee de ongeslagen status opgeven.
 
Who cares? De titel is binnen en DS8 ging aan de bubbels met macarons (wat inderdaad een bizarre combinatie is). En de verrassende aankondiging dat we over een paar jaar weer een CMV-lid kunnen inschrijven maakte de feestvreugde in De Koog helemaal compleet.
 
Tekst: Tjerk Laan